Bju bircher müsli

Bju bircher müsli

Hezký pátek! Původně jsem měla pro Elle připravený úplně jiný recept. Jenže! Před včerejším focením jsem se ráno vypravila něco dokoupit na farmářský trh na Jiřák a rázem byl můj plán ty tam! U ovocného stánku jsem potkala kamarádku Blanku a společně jsme se dojímaly nad krásnými jeřabinami a aróniemi. Když jsem si skládala barevné vaničky bobulek do košíku, Blanka se mě zeptala, co s nimi plánuju udělat. „To ještě uvidím, ale nejspíš skončí na salátu nebo v kaši,“ odpověděla jsem. Když jsem byla malá, jedla jsem čerstvé jeřabiny u babičky Růži na zahradě. Mám ráda trpké a kyselejší suroviny, takže asi proto mi to včera nedalo! Nakonec jsem si doma nákup vyskládala na stůl a chvilku dumala, co s nimi. Rozhodla jsem pro sobotní müsli, protože miluju snídaně a přijde mi stejně nejlepší, když si dva připravují snídani navzájem, protože je v ní nejvíc lásky! Tak hezký víkend a mějte se spolu hezky!

Na 2 porce
Doba přípravy: 10 minut

1 větší nahrubo nastrouhané jablko
½ hrnku ovesných vloček
½ hrnku lískových oříšků
1 kelímek řeckého jogurtu
1 hrnek jeřabin nebo arónií

1. Předehřeju si troubu na 170 °C a hrst lískových oříšků nasypu do malé tepluvzdorné misky. Oříšky peču do rozvonění, trvá to asi 5-8 minut. Když jsou oříšky hotové, nasekám je ostrým nožem nahrubo a část oříšků si dám stranou, abych je mohla použít na dozdobení hotového müsli.

2. Z jablka odkrojím malý kousek, ze kterého si později nakrájím tenké plátky na ozdobu. Zbytek nastrouhám nahrubo a smíchám s vločkami, opečenými nasekanými oříšky a polovinou bobulí. Vše zaliju řeckým jogurtem, důkladně promíchám a rozdělím do dvou misek. Nakonec ozdobím plátky jablek, zbylými bobulemi a oříšky.

Tip:
Pokud máte raději křupavější müsli, můžete se do nich pustit hned! A pokud jemnější, připravte si müsli večer před spaním a nechte odpočinout přes noc v lednici. Ráno pak stačí jen dozdobit.

Bju bircher müsli

Bju bircher müsli

Bju bircher müsli

Bju bircher müsli

Bju bircher müsli

Bju bircher müsli

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *